Aanvragen verletkosten scholingen

We moeten langer doorwerken en gezond de pensioendatum halen is van groot belang. Het werk kan best zwaar worden. Daarom is het belangrijk om als werkgever goed te zorgen voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Duurzame inzetbaarheid

Door subsidie aan te vragen via Stichting Mijn Carrière kunnen jouw medewerkers werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Dat kunnen ze doen door:

Vergoeding verletkosten

Ook werkgevers profiteren van het aanbod van Stichting Mijn Carrière. Werknemers groeien door, waardoor ze behouden kunnen blijven voor het bedrijf, de productie gaat omhoog en de uitval omlaag.

Daarnaast is er een compensatie voor de salariskosten (verletkosten) voor de dagen dat de werknemer scholing, adviesgesprekken of een loopbaantraject volgt. Indien jouw personeel een scholing volgt en daarvoor subsidie heeft aangevraagd via Stichting Mijn Carrière, dan kun je als werkgever de niet gewerkte uren van je personeel declareren. Er is een vast uurloon bepaald op 40 euro per uur, waarbij subsidie mogelijk is tot maximaal 1.000 euro per werknemer per vier jaar.

Voor het vergoeden van verletkosten is het een vereiste dat er ook een subsidieaanvraag is ingediend door de werknemer.

 

Voorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan het aanbod van Stichting Mijn Carrière geldt een aantal voorwaarden. Je kunt subsidie voor de opleidingskosten of verletkosten ontvangen wanneer:

  1. Jouw bedrijf valt onder de cao SAG (schilders, afwerkings- en glaszetbedrijf).
  2. De medewerker een vast of tijdelijk contract bij jouw bedrijf heeft.
  3. De medewerker pensioen opbouwt bij BPF Schilders.
  4. De medewerker geen zzp-er of uitzendkracht is.
  5. De medewerker momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer is die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf;
  6. De medewerker geen re-integratie-activiteiten uitvoert. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

Vraag vergoeding voor verletkosten aan in de subsidieportal

Maak een account aan in de portal en vraag subsidie aan.
Let op: dit geldt NIET voor veiligheidstrainingen!

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
E-mail Antwoord binnen 2 werkdagen
Stuur een e-mail
Contactformulier Antwoord binnen 2 werkdagen
stel een vraag

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.