Aanvragen verletkosten scholingen

Stichting Mijn Carrière vergoedt de doorbetaling van loon (verletkosten) aan de werkgever als een werknemer scholing volgt en daarvoor eerder bij ons subsidie heeft aangevraagd.

Wat is de regeling?

Indien jouw personeel een scholing volgt en daarvoor eerder subsidie heeft aangevraagd via Stichting Mijn Carrière, dan kun je als werkgever de niet gewerkte uren van je personeel declareren. Er is vanaf 2023 een vast uurloon bepaald op 45 euro per uur, waarbij subsidie mogelijk is tot maximaal 1.125 euro per werknemer per jaar.

Vraag je verletkosten aan voor scholing dat nog in 2022 heeft plaatsgevonden? Dan is het uurtarief nog vastgesteld op 40 euro per uur, met een maximum van 1.000 euro per werknemer. Trajecten die in de periode 2022-2023 hebben plaatsgevonden, worden naar rato berekend.

 

Hoe werkt het?

 1. De werknemer vraagt eerst een subsidie aan voor het volgen van een opleiding, training, adviesgesprek of loopbaantraject. Werkgevers kunnen namens hun werknemers ook een aanvraag indienen. Dan is het verplicht om eenondertekend toestemmingsformulier met de aanvraag mee te sturen.
 2. De werknemer heeft de opleiding, training, adviesgesprek of loopbaantraject afgerond.
 3. De werkgever dient via het portaal de aanvraag in. Eeningevulde verletkostenformulier is nodig om de aanvraag te voltooien.
 4. Na indiening van de aanvraag ontvang je van ons een bevestigingsmail.
 5. Binnen 10 werkdagen krijg je een reactie of en wanneer wij de subsidie aan jou uitkeren.

 

Voorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan het aanbod van Stichting Mijn Carrière geldt een aantal voorwaarden. Je kunt subsidie voor de opleidingskosten of verletkosten ontvangen wanneer:

 • Jouw bedrijf valt onder de cao SAG (schilders, afwerkings- en glaszetbedrijf).
 • De medewerker een vast of tijdelijk contract bij jouw bedrijf heeft.
 • De medewerker pensioen opbouwt bij BPF Schilders.
 • De medewerker geen zzp-er of uitzendkracht is.
 • De medewerker momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer is die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf;
 • De medewerker geen re-integratie-activiteiten uitvoert. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw.

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
E-mail Antwoord binnen 2 werkdagen
Stuur een e-mail
Veelgestelde vragen Vind direct je antwoord
Lees verder

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.