Nieuws

Nieuws 07-03-2024

De volgende editie van de Bewust Veilig-dag vindt plaats op woensdag 27 maart 2024.

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden honderden bedrijven in de bouw, techniek en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken.

Lees meer
Nieuws 31-03-2023

Regeling veilig werken succesvol afgerond: honderden subsidies toegekend

Honderden werkgevers en werknemers zijn dankzij de tijdelijke regeling Veilig Werken met subsidie aan de slag gegaan met een training op het gebied van veilig werken. De regeling Veilig Werken liep van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023. Tijdens deze regeling werden de kosten van trainingen die veiligheid op de werkvloer verbeteren, volledig vergoed. Werkgevers kregen 100% van de scholingskosten én de verletkosten vergoed van Stichting Mijn Carrière. Deze tijdelijke regeling is nu ten einde, maar de reguliere subsidieregeling op het gebied van veilig werken geldt nog steeds. Dat betekent dat je als werkgever 50 procent subsidie kunt aanvragen voor trainingen op het gebied van veiligheid.

Lees meer
Training 24-01-2023

SUSAG-workshops fysieke werkbelasting op 9 en 14 februari

Op donderdag 9 en dinsdag 14 februari organiseert SUSAG workshops ‘Fysieke werkbelasting’. Deze workshop is gratis te volgen voor alle ondernemers, HR-medewerkers, KAM coördinatoren en leidinggevenden in de branche.

Lees meer
Nieuws 07-12-2022

Werkgevers en medewerkers profiteren vanaf nu nog meer van het aanbod van Stichting Mijn Carrière

Goed nieuws voor medewerkers van schilders-, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijven. Zij kunnen namelijk ook in 2023 via Stichting Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen. Eerst hadden zij elke vier jaar recht op de vergoeding. Vanaf 1 januari 2023 hebben ze hier elk jaar recht op. Daarnaast kunnen werkgevers ook in 2023 weer verletkosten aanvragen.

Lees meer
Nieuws 30-09-2022

Veilig werken regeling gaat van start!

De regeling geldt van 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023.

Lees meer
Blog | Op de steiger 29-08-2022

‘Ik blijf mijn leven lang leren’

Jaarlijks volgt Inge Modderkolk (23) cursussen om zich verder te ontwikkelen als restauratie- en decoratieschilder. ‘Na school ben je nog lang niet uitgeleerd, dan begint het net.’

Lees meer
Nieuws 18-08-2022

Gratis training na de zomer? Vraag op tijd subsidie aan!

Ben je medewerker in de schildersbranche en wil je een gratis training volgen? Vergeet dan niet op tijd subsidie aan te vragen bij Stichting Mijn Carriere. Je kunt zelf subsidie aanvragen voor een training tot maar liefst € 1000 euro. Maar let op: doe dit vóórdat de training van start gaat. Alleen dan worden de kosten vergoed. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt Stichting Mijn Carrière de kosten aan de opleider.

Lees meer
Nieuws 21-06-2022

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schildersbranche

Van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023 wordt de subsidieregeling Veilig Werken uitgebreid. Alle kosten van trainingen die veiligheid op de werkvloer verbeteren, worden volledig vergoed.

Lees meer
Nieuws 01-06-2022

Tijdelijke actie vergoeding verleturen thuisquarantaine eindigt 1 juni 2022

Vanaf eind 2021 tot 1 juni 2022 kon je als werkgever tijdelijk een verletvergoeding aanvragen voor medewerkers die verplicht in thuisquarantaine zaten én tijdens werktijd een e-learning op het platform MijnVakMijnOntwikkeling volgden.

Lees meer
Nieuws 15-03-2022

Opdrachtgevers in de bouw vragen steeds vaker naar veiligheidscertificaten

Een ruime meerderheid (67%) van de aannemers ziet dat er steeds vaker wordt gevraagd naar veiligheidscertificaten door opdrachtgevers. Ook vindt de meerderheid (62 procent) dat de werkgever verantwoordelijk blijft voor veiligheid.

Lees meer
Blog | Op de steiger 10-03-2022

Je bent nooit te oud om (bij) te leren

Jaap Veerman is 59 jaar en al zo’n 30 jaar werkzaam als schilder. Toch raakt hij niet uitgeleerd. Onlangs volgde hij de cursus ‘aanbrengen van interieurfolie’ bij Appcademy met subsidie van Stichting Mijn Carrière.

Lees meer
Blog | Op de steiger 08-12-2021

Als je medewerkers zich ontwikkelen, volgt je bedrijf vanzelf!

Ko Enkelaar begon op zijn 16e als leerling schilder, inmiddels is hij 56 jaar en werkt met veel plezier als operationeel manager bij Rutges.

Lees meer
Nieuws 24-11-2021

Tijdelijke actie! Verleturen vergoed e-learning tijdens thuisquarantaine Covid-19

Zit jouw medewerker verplicht in thuisquarantaine én volgt hij of zij tijdens werktijd een e-learning op het platform MijnVakMijnOntwikkeling?

Lees meer
Nieuws 30-09-2021

Inspirerend verhaal!

Graag delen we een artikel van OnderhoudNL met je over hoe loopbaanontwikkeling er in de praktijk uitziet. Klik op de link om dit inspirerende verhaal te lezen!

Lees meer
Nieuws 28-09-2021

Eerste gratis workshop groot succes!

Stichting Mijn Carrière organiseert in samenwerking met OnderhoudNL en Focus Nederland een tiental gratis workshops:.

Lees meer
Nieuws 02-09-2021

Cursus ‘Hoe verdien ik geld met het trainen van mijn medewerkers?’

Vakmensen zijn je belangrijkste kapitaal! Wij geloven dat als je investeert in je medewerkers, dat zij je belonen met meer productiviteit, betere klantgerichtheid en meer plezier op de werkvloer. En je creëert ambassadeurs voor het aantrekken van nieuwe vakmensen.

Lees meer
Nieuws 24-06-2021

Stijgende lijn

Meer en meer vakmensen en werkgevers uit de schilders- en onderhoudsbranche weten hun weg te vinden naar de subsidiemogelijkheden van Stichting Mijn Carrière.

Lees meer
Nieuws 11-01-2021

Subsidieregeling Mijn Carrière uitgebreid

In 2021 kunnen medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven weer via Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen.

Lees meer
Nieuws 22-09-2020

‘Mijn Carrière’ voor duurzame inzetbaarheid van schilders.

We moeten allemaal langer doorwerken maar halen wel graag gezond onze pensioenleeftijd. Daarom staken FNV, CNV en OnderhoudNL de koppen bijeen en werd Stichting Mijn Carrière opgericht. De stichting biedt schilders en aanverwante vaklieden een platform om subsidie aan te vragen voor adviesgesprekken, loopbaantrajecten en scholing. Voorzitter John van der Meer vertelt over het belang én de noodzaak.

Lees meer
Nieuws 18-05-2020

Interview Jeannette van Blitterswijk, ambassadeur Stichting Mijn Carrière

Jeannette van Blitterswijk spreekt als kersverse ambassadeur van Stichting Mijn Carrière met werkgevers uit de schilders- en onderhoudsbranche over duurzame inzetbaarheid.

Lees meer
Nieuws 26-03-2020

Een leven lang ontwikkelen met subsidie van Mijn Carrière

Het is in het belang van iedere werkgever dat medewerkers kunnen groeien, gemotiveerd blijven en behouden voor het bedrijf.

Lees meer
Nieuws 13-11-2019

Kick off Stichting Mijn Carrière

Voorzitter John van der Meer heeft op donderdag 7 november tijdens de S.G.A. Vakdagen in Gorinchem de Stichting Mijn Carrière officieel gelanceerd.

Lees meer
Nieuws 07-11-2019

Lancering Stichting Mijn Carrière voor duurzame inzetbaarheid schilders

Voorzitter John van der Meer heeft op donderdag 7 november tijdens de S.G.A. Vakdagen in Gorinchem de Stichting Mijn Carrière officieel gelanceerd. De stichting zet in op de duurzame inzetbaarheid van schilders en alle andere werknemers die vallen onder de cao voor Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf.

Lees meer
Nieuws 08-10-2019

Mijn Carrière wijst de weg naar duurzame inzetbaarheid

Sinds 1 september is de website van Mijn Carrière in de lucht. Hier is het aanbod te vinden waarmee werknemers in de sector kunnen werken aan duurzame inzetbaarheid. “ Zie het als een kans, een cadeau”, zegt John Kerstens als werknemersvertegenwoordiger van Mijn Carrière in een artikel in het oktober nummer van OnderhoudNL.

Lees meer

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
E-mail Antwoord binnen 2 werkdagen
Stuur een e-mail
Veelgestelde vragen Vind direct je antwoord
Lees verder

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.