Nieuws

07-11-2019

Lancering Stichting Mijn Carrière voor duurzame inzetbaarheid schilders

Voorzitter John van der Meer heeft op donderdag 7 november tijdens de S.G.A. Vakdagen in Gorinchem de Stichting Mijn Carrière officieel gelanceerd. De stichting zet in op de duurzame inzetbaarheid van schilders en alle andere werknemers die vallen onder de cao voor Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf.

Op de website startmijncarrière.nl kunnen werknemers via een loopbaanportal een financiële vergoeding aanvragen voor adviesgesprekken, loopbaantrajecten en scholing. Werkgevers kunnen op het portal de verletkosten declareren en een vergoeding vragen voor scholingsactiviteiten met als doel de veiligheid op het werk te verbeteren.

Er zijn verschillende redenen voor werknemers in de sector om aan hun loopbaan te werken. Ze willen of moeten hun vakkennis bijhouden en nieuwe ontwikkelingen volgen. Ze willen doorgroeien in het bedrijf en meer verantwoordelijkheid dragen. Of ze willen andere taken, omdat het oorspronkelijke werk te zwaar wordt en ze gezond en met plezier hun pensioen willen halen.

Financiële ondersteuning voor werknemers

Stichting Mijn Carrière biedt werknemers financiële ondersteuning bij adviesgesprekken, loopbaantrajecten en scholing. ‘Dat helpt werknemers om inzicht te krijgen in hun eigen wensen en mogelijkheden en wat er voor nodig is om te werken aan hun duurzame inzetbaarheid’, zegt John van der Meer, voorzitter van Stichting Mijn Carrière. ‘Op deze manier kunnen zij zich actief blijven ontwikkelen, hun eigen werk behouden of ander passend werk krijgen. Zo kunnen ze fit de gerechtigde pensioenleeftijd halen.’

Financiële ondersteuning voor werkgevers

Ook werkgevers hebben belang bij een goede loopbaanontwikkeling van hun werknemers. Zij groeien door, waardoor ze behouden kunnen blijven voor het bedrijf. Daarnaast kunnen werkgevers de verletkosten declareren. Hiermee krijgen ze compensatie voor de salariskosten voor de dagen dat de werknemer bijvoorbeeld een opleiding volgt. Ook is het voor werkgevers mogelijk om scholingsactiviteiten te organiseren met als doel de veiligheid op het werk te verbeteren. Maximaal de helft van de scholingskosten worden hierbij vergoed.

Stichting Mijn Carrière is opgericht door de ondernemersorganisatie OnderhoudNL en de vakorganisaties CNV en FNV.

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.