Nieuws

15-03-2022

Opdrachtgevers in de bouw vragen steeds vaker naar veiligheidscertificaten

Een ruime meerderheid (67%) van de aannemers ziet dat er steeds vaker wordt gevraagd naar veiligheidscertificaten door opdrachtgevers. Ook vindt de meerderheid (62 procent) dat de werkgever verantwoordelijk blijft voor veiligheid.

Daarnaast verwacht de helft van de aannemers dat de veiligheidsladder, Safety Culture Ladder (SCL), de bouw daadwerkelijk veiliger maakt. Zo bleek onlangs uit het BouwMonitor-onderzoek van Cobouw en USP en het nieuwsbericht van Cobouw over deze monitor. Stichting Mijn Carrière herkent deze situatie uit de bouw ook in de schilderstak.

Verbeter de veiligheid op het werk met subsidie van Stichting Mijn Carrière

Vind jij als werkgever de veiligheid op het werk ook belangrijk? En wil je de veiligheid op het werk verbeteren? Via Stichting Mijn Carrière kun je trainingen gesubsidieerd krijgen die als doel hebben om de veiligheid op het werk te verbeteren. Maximaal 50 procent van de scholingskosten worden hierbij vergoed. Ook kun je subsidie aanvragen voor verletkosten.

Over de Bouwmonitor

De BouwMonitor is een onderzoek uitgevoerd door Cobouw en USP Marketing Consultancy. In dit onderzoek worden bedrijven uit de bouw via een enquête bevraagd over actuele onderwerpen en wordt elke maand gepeild hoe de sector ervoor staat. Voor deze onderzoeksronde was het aantal deelnemers 458.

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.