Nieuws

30-08-2019

Stichting Mijn Carrière investeert in duurzame inzetbaarheid schilders

Het wordt steeds belangrijker om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Stichting Mijn Carrière wil daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Schilders, glaszetters, behangers, metaalconserveerders, spuiters en andere werknemers die onder de cao voor Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf vallen, komen via Mijn Carrière in aanmerking voor een financiële vergoeding voor adviesgesprekken, loopbaantrajecten en scholing. Dat zegt voorzitter John van der Meer in een artikel in het februarinummer van OnderhoudNL.

Bevlogenheid

Van der Meer kent de branche goed. Hij werkte als accountant bij Grant Thornton, waar uiteenlopende schilders- en vastgoedbedrijven klant waren. ‘Wat me opvalt aan deze branche is de enorme bevlogenheid voor het afleveren van een mooi product. Voor de werknemers valt het echter niet mee om tot de pensioenleeftijd door te blijven gaan. Alle regelingen om eerder dan de pensioenleeftijd te kunnen stoppen met werken zijn afgeschaft. Maar we worden allemaal ouder, dus is het zaak om op een goede manier inzetbaar te blijven. Mijn Carrière biedt daarvoor mogelijkheden’, zegt Van der Meer in OnderhoudNL.

Financiële ondersteuning

Dit doet Mijn Carrière met een financiële ondersteuning bij adviesgesprekken, loopbaantrajecten en scholing. Volgens Van der Meer profiteren hier niet alleen werknemers van, maar ook werkgevers. ‘Zij kunnen hiermee werknemers laten doorgroeien en behouden voor hun bedrijf. Er is ook aan hen gedacht bij de subsidies: werkgevers ontvangen een compensatie voor de salariskosten voor de dagen dat de werknemer scholing volgt. Ik zie dat werkgevers zeker open staan voor deze ontwikkelingen. Ze voelen de verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor hun werknemers. Met elkaar moeten we een burg slaan naar een toekomst waarin het voor iedereen mogelijk is om op een fatsoenlijke manier oud te worden.’

Meer informatie

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Lees het in het februarinummer van OnderhoudNL.

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.