Nieuws

11-01-2021

Subsidieregeling Mijn Carrière uitgebreid

In 2021 kunnen medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven weer via Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen.

Alle medewerkers hebben recht op een vergoeding van 2.500 euro waarmee zij in vier jaar tijd verschillende opleidingen, trainingen, adviesgesprekken of loopbaantrajecten kunnen volgen. Naast deze vergoeding kunnen medewerkers ook eenmaal in de vier jaar een adviesgesprek (maximaal 250 euro) én een loopbaantraject (maximaal 2.250 euro) aanvragen. Alle genoemde bedragen hoeven zij niet terug te betalen.

Wat is er veranderd?

De subsidieregeling ziet er in 2021 op een aantal punten anders uit dan vorig jaar. Alle aangevraagde opleidingen, die relevant zijn voor de branche of functie, komen namelijk in aanmerking voor subsidie. Denk aan vaktechnische opleidingen, maar bijvoorbeeld ook management en leidinggeven. Ook functiegerichte scholingen worden gesubsidieerd. Immers, de opleidingen hebben bijna altijd te maken met het (beter) uitvoeren van de functie. Iemand die kan schilderen én behangen of heel veel weet over houtrot heeft een streepje voor en is voor meer schildersbedrijven extra interessant.

Ook heeft Mijn Carrière de minimumleeftijd van 25 jaar losgelaten. Iedereen (ongeacht leeftijd) kan gebruikmaken van de regeling. Ten slotte hoeft de medewerker niet meer drie jaar of langer in dienst te zijn in de branche. Alle medewerkers met een (bepaald of onbepaald) arbeidscontract in de sector die verloond worden conform de cao SAG en werkzoekenden die niet langer dan zes maanden geleden in deze bedrijfstak hebben gewerkt, hebben recht op de subsidie. Alleen bbl’ers, zzp’ers en zij-instromers met een opleidingstraject zijn uitgesloten van de regeling.

Compensatie voor werkgevers

Ook werkgevers hebben belang bij een goede loopbaanontwikkeling van hun medewerkers. Bijgeschoolde of omgeschoolde medewerkers groeien door en blijven gemotiveerd, waardoor ze behouden kunnen blijven voor het bedrijf. Een extra bijkomstigheid is dat werkgevers de verletkosten kunnen declareren tot een bepaald maximum. Hiermee krijgen werkgevers compensatie voor de salariskosten voor de dagen dat de werknemer bijvoorbeeld een opleiding volgt. Ook is het voor werkgevers mogelijk om scholingsactiviteiten te organiseren met als doel de veiligheid op het werk te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan asbestherkenning. Werkgevers krijgen maximaal de helft van deze scholingskosten en verletkosten vergoed.

Meer informatie

Het aanvragen van de subsidie is eenvoudig. Op de website van Mijn Carrière kunnen medewerkers via een aantal gemakkelijke stappen aangeven welke opleiding zij willen volgen. Vervolgens horen ze binnen een paar dagen of ze in aanmerking komen voor een vergoeding. Ook voor werkgevers is het eenvoudig om subsidie aan te vragen.

Ga voor de exacte voorwaarden en meer informatie naar de website van Mijn Carrière of neem contact op met onze helpdesk (T. 088 – 008 45 95 of helpdesk@startmijncarriere.nl).

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.