Nieuws

07-12-2022

Werkgevers en medewerkers profiteren vanaf nu nog meer van het aanbod van Stichting Mijn Carrière

Goed nieuws voor medewerkers van schilders-, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijven. Zij kunnen namelijk ook in 2023 via Stichting Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen. Eerst hadden zij elke vier jaar recht op de vergoeding. Vanaf 1 januari 2023 hebben ze hier elk jaar recht op. Daarnaast kunnen werkgevers ook in 2023 weer verletkosten aanvragen.

Subsidieregeling uitgebreid

Alle medewerkers hebben vanaf 1 januari 2023 recht op een vergoeding van 2.500 euro. Hiermee kunnen zij jaarlijks verschillende opleidingen en trainingen volgen. Naast deze vergoeding kunnen zij elk jaar een adviesgesprek van maximaal 250 euro én een loopbaantraject van maximaal 2.250 euro aanvragen. Stichting Mijn Carrière hoopt met deze versoepeling dat meer medewerkers willen investeren in hun ontwikkeling.

Werkgevers kunnen daarnaast een compensatie ontvangen wanneer een medewerker tijdens werktijd een opleiding, training, adviesgesprek of loopbaantraject volgt. Vanwege de cao-stijging in de branche zal Stichting Mijn Carrière per 1 januari 2023 het uurtarief wijzigen van 40 euro naar 45 euro. Werkgevers kunnen jaarlijks per persoon een vergoeding van 1125 euro terugkrijgen.

Versimpelde aanvraag

Werkgevers kunnen namens hun medewerkers vanaf nu op een eenvoudige wijze een scholingsaanvraag indienen. Zij blijven echter verplicht een ondertekend toestemmingsformulier van werknemers met de aanvraag mee te sturen. Stichting Mijn Carrière vraagt daarnaast alleen nog aan de medewerker en/of de werkgever de benodigde informatie op.

Veilig werken

Om de veiligheid op het werk te verbeteren is het voor werkgevers ook mogelijk om gesubsidieerde scholingsactiviteiten te organiseren. Van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023 is de subsidieregeling Veilig Werken daarom uitgebreid.

Alle trainingen die veiligheid op de werkvloer verbeteren, worden 100% vergoed. Dat betekent dat de werkgever de scholingskosten én de verletkosten vergoed krijgt. De actie is een tijdelijke uitbreiding van de huidige regeling.

Vragen en informatie

Op de website van Mijn Carrière kunnen werkgevers en werknemers zich via een aantal gemakkelijke stappen aanmelden om subsidie aan te vragen.

Ga voor de exacte voorwaarden en meer informatie naar de website of neem contact op via  088 – 008 45 95 of mail naar helpdesk@startmijncarriere.nl.

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.