Subsidie opleidingskosten veiligheidsscholing

Aanvragen subsidie en/of verletkosten?

Subsidie aanvragen

Voor werkgevers is het mogelijk trainingen gesubsidieerd te krijgen die als doel hebben om de veiligheid op het werk te verbeteren. Maximaal 50% van de scholingskosten worden hierbij vergoed. Ook verletkosten kunnen worden aangevraagd. Het uurtarief hiervoor is bepaald op €40,- waarvan 50% wordt uitgekeerd.

Er kan geen beroep worden gedaan op subsidie voor de opleiding van bedrijfshulpverlener (BHV), EHBO cursussen, RI&E-training, toolboxtrainingen of leveranciersopleidingen.

Om deel te kunnen nemen aan het aanbod van Stichting Mijn Carrière geldt een aantal voorwaarden. Je kunt subsidie voor de opleidingskosten of verletkosten ontvangen wanneer:

  1. Jouw bedrijf valt onder de cao SAG (schilders, afwerkings- en glaszetbedrijf).
  2. De medewerker een vast of tijdelijk contract bij jouw bedrijf heeft.
  3. De medewerker pensioen opbouwt bij BPF Schilders.
  4. De medewerker geen zzp-er of uitzendkracht is.
  5. De medewerker momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer is die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf;
  6. De medewerker geen re-integratie-activiteiten uitvoert. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw. 

Let op!

Belangrijk: Bovenstaande twee punten gelden alléén voor subsidies die aangevraagd worden door de werkgever. Voor subsidies die aangevraagd worden door de werknemer gelden er andere voorwaarden. Zo dient een subsidieaanvraag van een werknemer vóór de eerste trainingsdag gedaan te worden.

Vragen? Neem contact op met de helpdesk: mijncarriere@caop.nl

Vraag subsidie en/of verletkosten aan voor veiligheidstrainingen

Let op: de subsidieregeling Veilig Werken wordt deze winter uitgebreid. Hierdoor is het tijdens de actieperiode volledig kosteloos om je werknemers veiligheidstrainingen te laten volgen. Lees hier meer over deze tijdelijke regeling.

Trainingen veiligheid die zoal in aanmerking komen voor subsidie

Ter inspiratie volgt hieronder een lijst van scholingen die in aanmerking komen voor een subsidie. Ook andere scholingen en aanbieders zijn mogelijk.

Aanbieders van bovenstaande opleidingen:

Toolboxtrainingen en BHV komen niet in aanmerking voor subsidie.

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
E-mail Antwoord binnen 2 werkdagen
Stuur een e-mail
Contactformulier Antwoord binnen 2 werkdagen
stel een vraag

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.