Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schildersbranche

Van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023 wordt de subsidieregeling Veilig Werken uitgebreid. Alle kosten van trainingen die veiligheid op de werkvloer verbeteren, worden volledig vergoed. Dat betekent dat je als werkgever 100% van de scholingskosten én de verletkosten krijgt vergoed van Stichting Mijn Carrière. De actie is een tijdelijke uitbreiding van de huidige regeling, waarbij werkgevers een vergoeding van 50% kunnen aanvragen voor veiligheidstrainingen.

Waarom werken aan een veilige werkomgeving?

Nog steeds vinden er veel ongevallen plaats op de werkvloer, waarbij werknemers blijvend letsel oplopen of zelfs overlijden. Als werkgever is het je verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers. Dat begint bij goed getrainde en geïnformeerde medewerkers. Stichting Mijn Carrière helpt werkgevers in de schildersbranche daar graag mee op weg!

Hoe werkt het?

  1. Je meldt als werkgever eerst je medewerker(s) aan voor een training bij een opleider. Tip: je kunt je medewerkers nu al aanmelden voor trainingen, je hoeft niet te wachten tot de actieperiode is begonnen. Zo lang de training maar gevolgd wordt tussen 1 oktober 2022 en 31 maart 2023.
  2. Je medewerker(s) volgen de veiligheidstraining(en) tussen 1 oktober 2022 en 31 maart 2023.
  3. Je dient je subsidieaanvraag pas in als de gevolgde training volledig is afgerond. Je subsidieaanvraag dien je in via dit formulier.

Let op: Op het moment dat je de subsidie aanvraagt, mag de laatste dag van de training niet langer dan zes maanden geleden hebben plaatsgevonden. Dus als je op 31 maart 2023 nog een training hebt gevolgd, kun je de subsidieaanvraag uiterlijk 30 september 2023 bij ons indienen.

Voorwaarden voor deelname

Voor deelname aan de subsidieregeling van Stichting Mijn Carrière gelden een aantal voorwaarden:

Welke trainingen kunnen medewerkers volgen?

Let op: Alle trainingen die vallen onder veilig werken worden tijdens de actieperiode 100% vergoed, behalve BHV-trainingen, EHBO-cursussen, RI&E-trainingen en toolboxtrainingen. Voorbeelden van trainingen die 100% vergoed worden zijn:

 

Advies of vragen?

Weet je niet zeker of een training onder de subsidieregeling valt? Heb je nog een andere vraag of opmerking over deze actie? Of wil je graag advies? Neem dan contact met ons op.

Bij welke opleiders kun je terecht?

Een groot aantal opleiders in Nederland biedt opleidingen en trainingen aan op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Hieronder vind je een klein overzicht:

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
E-mail Antwoord binnen 2 werkdagen
Stuur een e-mail
Contactformulier Antwoord binnen 2 werkdagen
stel een vraag

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.