Voorwaarden

Wil je een subsidieaanvraag indienen en weet je nog niet of aan de voorwaarden voldoet? Daar vertellen we je hier meer over.

Voorwaarden subsidie ‘Opleidingen en loopbaanadvies’

Alle werknemers hebben jaarlijks recht op een ontwikkelbudget van 2.500 euro. Hiermee kunnen zij opleidingen en trainingen volgen. Naast deze vergoeding kunnen zij elk jaar een adviesgesprek van maximaal 250 euro én een loopbaantraject van maximaal 2.250 euro aanvragen.

De werkgever kan namens de werknemer ook een aanvraag indienen. De werkgever is dan wel verplicht een ondertekend toestemmingsformulier van de werknemer met de aanvraag mee te sturen.

Voor deelname aan de subsidieregeling geldt een aantal voorwaarden:

  1. De training, opleiding, adviesgesprek of loopbaantraject is bij aanvraag nog niet gestart. Is het traject al gestart? Dan kun je geen subsidie meer aanvragen.
  2. De medewerker heeft een vast of tijdelijk contract bij een bedrijf dat valt onder de cao SAVG (schilders-, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijven).
  3. De medewerker bouwt pensioen op bij BPF Schilders.
  4. De medewerker is geen zzp-er of uitzendkracht en ook geen bedrijfseigenaar of directeur.
  5. De medewerker is momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf;
  6. De medewerker voert geen re-integratie-activiteiten uit. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.
    Let op: Ga je een training volgen van meer dan €1000? Neem dan eerst contact op met een van onze loopbaanadviseurs. Het (positieve) advies van de loopbaancoach is een voorwaarde om een vergoeding te krijgen.

Welke trainingen kunnen werknemers volgen?

De trainingen die voor het persoonlijk budget in aanmerking komen, zijn zeer gevarieerd. Als het maar past bij de ontwikkeling als vakman/vrouw! Denk aan: vaktechniek, management en leidinggeven, communicatie, verkoop en/of resultaatgericht samenwerken. Lees meer over de regeling.

Let op: trajecten op het gebied van gezondheidscoaching wordt niet door ons vergoed. Bij SUSAG kun je terecht voor trajecten als het verminderen van bewegingsklachten, gezond eten en drinken, stoppen met roken, etcetera.

Voorwaarden subsidie ‘Veilig werken’

Voor werkgevers is het mogelijk om trainingen gesubsidieerd te krijgen die als doel hebben om de veiligheid op het werk te verbeteren. Maximaal 50% van de scholingskosten (exclusief btw) en de bijbehorende verletkosten worden hierbij vergoed.

Voor deelname aan de subsidieregeling geldt een aantal voorwaarden:

  1. De training heeft niet langer dan zes maanden geleden plaatsgevonden.
  2. Jouw bedrijf valt onder de cao SAVG (schilders, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijf).
  3. De medewerker heeft een vast of tijdelijk contract bij jouw bedrijf.
  4. De medewerker bouwt pensioen op bij BPF Schilders.
  5. De medewerker is geen zzp-er of uitzendkracht en ook geen bedrijfseigenaar of directeur.
  6. De medewerker is momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf;
  7. De medewerker voert geen re-integratie-activiteiten uit. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.

Welke trainingen kunnen werknemers volgen?

Alle trainingen die vallen onder veilig werken worden vergoed. Let op: in de wetgeving is bepaald dat werkgevers de taak hebben om verplichte veiligheidsopleidingen zélf te betalen. Deze opleidingen (en verletkosten) kunnen en mogen wij niet vergoeden. Denk aan BHV-trainingen, EHBO-cursussen, RI&E-trainingen of toolboxtrainingen. Bekijk voorbeelden van de trainingen die wij met 50% vergoeden.

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
E-mail Antwoord binnen 2 werkdagen
Stuur een e-mail
Veelgestelde vragen Vind direct je antwoord
Lees verder

We gebruiken cookies voor de werking van deze website, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.