Werkgevers

Ben jij werkgever voor bijvoorbeeld schilders, glaszetters, behangers en UTA-werknemers of alle andere werknemers die onder de CAO van het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf vallen? En vind je het belangrijk dat personeel kan doorgroeien of zich kan omscholen? Lees hier op welke wijze Stichting Mijn Carrière hierbij kan ondersteunen.

Ga naar de subsidieportal

Duurzame inzetbaarheid

We moeten langer doorwerken en gezond de pensioendatum halen is van groot belang. Het werk kan best zwaar worden. Daarom is het van belang dat je als werkgever goed zorgt voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

In de subsidieportal is een mooi aanbod samengesteld waar niet alleen werknemers, maar ook werkgevers van profiteren. Werknemers groeien door, waardoor ze behouden kunnen blijven voor het bedrijf, de productie gaat omhoog en de uitval omlaag. Daarnaast is er een compensatie voor de salariskosten (verletkosten) voor de dagen dat de werknemer scholing, adviesgesprekken of een loopbaantraject volgt. Voor het vergoeden van verletkosten is het een vereiste dat er ook een subsidieaanvraag is ingediend door de werknemer.

 

Subsidieportal

Door subsidie aan te vragen via Stichting Mijn Carrière kunnen jouw medewerkers werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Dat kunnen ze doen door:

 

Scholingsactiviteiten veiligheid

Ben jij werkgever voor bijvoorbeeld schilders, glaszetters, behangers en UTA-werknemers of andere werknemers die onder de CAO van het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf vallen? En organiseer je scholingsactiviteiten om de veiligheid op het werk te verbeteren? Kom dan in aanmerking voor maximaal 50% subsidie ten behoeve van de opleidingskosten. Ook is er een subsidie mogelijk voor 50% van de verletkosten.

Klik hier voor meer informatie. 

Subsidieportal

Open portal

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar.

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
Contactformulier Antwoord binnen 2 werkdagen
Stel een vraag