Werkgevers

Voorwaarden

Ben jij werkgever voor bijvoorbeeld schilders, glaszetters, behangers en UTA-werknemers of alle andere werknemers die onder de CAO van het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf vallen? En vind je het belangrijk dat personeel kan doorgroeien of zich kan omscholen? Lees hier op welke wijze Stichting Mijn Carrière hierbij kan ondersteunen.

Ga naar het subsidieportaal

Vraag subsidie aan voor scholing van werknemers

Duurzame inzetbaarheid

We moeten langer doorwerken en gezond de pensioendatum halen is van groot belang. Het werk kan best zwaar worden. Daarom is het van belang dat je als werkgever goed zorgt voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

In het loopbaanportal is een mooi aanbod samengesteld waar niet alleen werknemers, maar ook werkgevers van profiteren. Werknemers groeien door, waardoor ze behouden kunnen blijven voor het bedrijf, de productie gaat omhoog en de uitval omlaag. Daarnaast is er een compensatie voor de salariskosten (verletkosten) voor de dagen dat de werknemer scholing, adviesgesprekken of een loopbaantraject volgt.

 

Subsidieportaal

Door subsidie aan te vragen via Stichting Mijn Carrière kunnen jouw medewerkers werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Dat kunnen ze doen door:

 

Scholingsactiviteiten veiligheid

Voor werkgevers is het mogelijk om scholingsactiviteiten te organiseren, met als doel de veiligheid op het werk te verbeteren. Maximaal 50% van de scholingskosten worden hierbij vergoed. Er kan geen beroep worden gedaan op subsidie voor de opleiding van bedrijfshulpverlener (BHV). Voor aanvragen of meer informatie kan contact worden opgenomen met adviseur Edwin Bouwers via het contactformulier.

Voor meer loopbaanadvies zie onderstaande aangesloten loopbaanadviseurs:
St. Mijn Loopbaancoach
James
BeLife
Focus Nederland

Loopbaanportaal

Naar portaal

Heb je nog vragen? Stichting Mijn Carrière staat voor je klaar.

Telefoon Snel persoonlijk contact
088 008 45 95
Contactformulier Antwoord binnen 2 werkdagen
Stel een vraag